newsletter

Колагенов Апарат

всички услуги

Beauty Line – Колаген е иновативна концепция за подмладяване и стягане на кожата.
Колагеновата терапия използва червена светлина с честота от 633 Hm. Този светлинен спектър не съдържа
нито UV-A, нито UV-B лъчение. По този начин се активизира естествената фотобио-стимулация на тялото и
се стимулира процеса на образуване на колаген и еластин, които правят кожата да изглежда стегната и сияйна.

Стареенето на кожата е резултат от забавянето на метаболизма на тялото и намаляване на естественото
образуване на колаген и еластин. Това означава, че енергията във фибробластните клетки /клетките,
които образуват еластин и колаген/ намалява. Способността на клетките да произвеждат необходимите
хранителни вещества за тези клетки също намалява. Резултатът е намален колаген и еластин – именно това е
причина кожата ни да не изглежда млада и стегната.

ERGOLINE BEAUTY LOUNGE предлага иновативен метод за решение на този проблем. Освен иновативна
колагенова терапия апаратът предлага и здравословен отслабващ ефект върху цялото тяло чрез интегрирана
вибрираща система, чиито вибрации активират мускулите на цялото тяло.

 

Какви са причините за стареенето на кожата?
Два са основните факторa, които влияят върху стареенето на кожата;
Забавянето на метаболизма с възрастта, което води до намаляване на енергията във фибробласт-клетките (клетки, които синтезират колагена и еластина).
Способността на организма да доставя на фибробласт-клетките хранителни вещества също намалява, което води до по-ниски колаген и еластин производства - веществата, от които организма се нуждае за млада и еластична кожа.

Как Фото-Био-Стимулирането работи?
Специалната светлина, излъчвана от колагеновите лампи се абсорбира от фибробластите и стимулира образуването на колаген и еластин. Клиничните проучвания са показали, че тази светлина може да ускори възстановяването на клетките на кожата до 150-200 процента. Това, както и доставката на хранителни вещества са от решаващо значение за подобряването на епидермиса. Като резултат получаваме по-стегната и здрава кожа.

Какви резултати мога да очаквам?
Резултатите от процедура в колагенов апарат са пряко свързани с възрастта и състоянието на Вашата кожа. Направените проучвания са показали, че повече от половината от всички участници забелязват значително подобрение в линиите на лицето и деколтето само след 10 процедури. След 30 посещения, подобренията са видими. В допълнение, всички участници в теста потвърждават значително подобрение в стегнатостта и еластичността на кожата. Процесът на синтеза на колаген и еластин продължава и в определен период след приключване на сесията. Подобрява се и кератиноцитния оборот*.
* Кератиноцитите са специализирани клетки в човешкият епидермис, които спомагат производството на кератин и рогово вещество.

Колко колаген сесии трябва да направя?
Най-добри резултати са получават от редовни процедури за период от най-малко 12 седмици. Резултатите могат да бъдат по-добри при допълнителното използване на висококачествени продукти за кожа. За по-младите клиенти, ние препоръчваме около 10 сесии - за освежаване и за защита на кожата срещу влиянието на околната среда. За клиенти на средна възраст, които искат да противодействат на първите признаци на стареене ние препоръчваме 12-14 сесии. За клиенти със зряла кожа, които искат да намалят бръчките и да забавят активното стареене на кожата се препоръчват около 20 сесии.

Как мога да поддържам постигнатите резултати?
След като сте приключили с избраната от Вас програма лесно можете да запазите резултата чрез комбинация от 2 до 4 сесии всеки месец, съчетавайки използването на специални продукти за грижа за кожата.

Какво отличава процедурата с колагенови лампи от другите?
За разлика от други технологии за подмладяване на кожата (напр. лазерната терапия), процедурите с колагенова светлина не причинява ожулвания на кожата и изгаряния. Поради това не съществува риск от възпаление или зачервяване. Излагането на колагенова светлина е една от малкото терапии, които нежно намаляват симптомите на стареене на кожата като бръчки, загуба на еластичност или петна на възрастта.

Подходящо ли е колаген лъчението за всеки ?
Терапията с колаген лампи е безвреден и подходящ метод за всички типове кожа. Лица, които са под 18-годишна възраст, бременни, страдащи от епилепсия или такива които приемат лекарства предизвикващи фоточувствителност (например антибиотици), следва да се въздържат от колаген процедура. Ако имате някакви съмнявате, моля консултирайте се с Вашия лекар.

Червената светлина, използвана в колагеновите апарати, сравнима ли е със слънчевата светлина?
В колагеновата терапия се използва червена светлина с честота от 633 Нм. Този светлинен спектър не съдържа нито UV-A, нито UV-B лъчени.

Може ли да се ползват едновременно колагенов апарат и нормален солариум?
Проучванията в тази област категорично отхвърлят използването на двете процедури едновременно. Препоръчително е използването само на един от двата спектъра светлина в рамките на един ден - или само ултравиолетова или само колагенова.

© Atama Wellness and Spa Всички права запазени